Furnérozott beltéri ajtók

Furnérozott beltéri ajtók

Na de mi is az a furnér?

A furnér 0,6 mm vastag falap, mely a fatönk hámozásával keletkezik, változó szélességű és hosszúságú kötésekből áll. A furnérteríték készítésekor az egyes elemeket illesztéskor élben ragasztják. Fontos hangsúlyozni, hogy mivel a furnér élő anyag, ahogy kétszer tökéletesen egyforma fa sincs, két tökéletesen egyforma furnérminta sem állítható elő belőle. A furnér felülete pácolható és selyemfényű lakkozást kap.

 

Na de mi is az a furnér?

 

Furnér beltéri ajtó kialakítások

Furnérból léteznek mérsékelt égövi fafajták - amik nagyrészt hazánkban is megtalálhatóak - és ún. egzóták, amik a trópusokon és mediterrán országokban jelenlévő fafajták. Az egzóta fafajták alapanyagára elérheti akár az 1 millió Ft/m3-t, ezért egy ilyen pl. wenge ajtó ára igen borsos lenne. A furnéros ajtó kiváló megoldás arra, hogy kedvező áron otthonába csempésze a trópusok hangulatát, vagy a megálmodott fafajtából készült ajtókat rendeljen és mindeközben még a környezetet is óvja.

 

Kialakítás szempontjából szinte mindenre szolgálunk megoldással. Az a legkedveltebb kialakításokat mutatjuk be, de szívesen látjuk akár lakberendezőjével karöltve bemutatótermünkbe hosszabb, rövidebb beszélgetésekre.

 

Alaptermékként tele kialakítással gyártjuk a furnéros beltéri ajtókat. Ezek a modellek a fa erezetének futásirányától függően lehetnek függőleges, vagy vízszintes terítésűek.

 

Tele kivitelű furnérozott beltéri ajtók.

 

A kétoldali fegyverzetet a 3 mm vastag mdf lemezre ragasztott furnér adja, közöttük vagy papírrácsbetét merevítéssel, vagy könnyített lenrostalapú forgácslapbetéttel. Az ajtó éle vasalatok fogadására alkalmas réteges élléc, a felületén furnérozva, de igény esetén élkeményfából is készülhet mindez.

 

Intarziás kivitelű furnérozott beltéri ajtók.

 

A furnéros ajtó függőleges és vízszintes furnérterítéke kombinálható, vagy ahogy a képen is látszik, akár saját elképzelés megvalósításra is képes gyártásunk.

 

A rajzolat - függően a fatönk hámozásának módjától - lehet frízes, azaz nagyjából párhuzamos pászmákból álló, illetve flóderos, amikor nagyobb ívű mintákat tartalmaz.

 

Fémintarziás kivitelű furnérozott beltéri ajtók - I.

 

A intarziák tervezésekor nem csak a különböző fafajok, szálirányok, s formák és  színek alkotta kompozícióba gondolkodhat. A furnéros ajtók is tartalmazhatnak  különféle fémintarziákat is. Ezt a lehetőséget kiaknázva született a fenti képen látható fémintarziás, elfordított terítékes wenge beltéri ajtó is.

 

Fémintarziás kivitelű furnérozott beltéri ajtók - II.

 

Jó példa a fenti kép is, ahol bár CPL intarziás ajtók szerepelnek, de a kínálkozó lehetőségeket kiválóan mutatja a kép.

 

Vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal és kérjen egyedi árajánlatot saját elképzeléseire!

 

A furnéros ajtókat nem csak intarziákkal, de különféle üvegezés, vagy betétes opciókkal lehet izgalmasabbá tenni. A kivágásokat számítógép által vezérelt CNC gépekkel végzik, ezért szinte csak a képzelet szab határt a üvegezési elképzeléseknek. A magyar piacon fellelhető teljes üvegválaszték rendelkezésre áll az üveg kiválasztásakor, de akár Ön is hozhat valami különlegességet, amit szeretne a ajtóban viszontlátni. A megrendelt betétek szintén furnér burkolatot kapnak.

 

Üvegbetéttel ellátott furnérozott beltéri ajtók.

 

Néhány ötlettel segítjük a kiválasztást, javaslatainkat az Italy beltéri ajtók menüpontban találhatja meg.

 

Az egyik legelegánsabb megoldás a tolóajtó, ami létezik un. falon futó és falban futó kivitelben is. Ez a megoldás nem csak megjelenésében kúriozum, de helytakarékos megoldást is kínál a mindennapok során. Ezzel a megoldással nem kell arra vigyázni, hogy ne nyíljanak egymásba az ajtók, nem kell azt méregetni, hogy mekkor ágy férhet a hálószobába, hogy még azért kinyíljon az a beltéri ajtó és nem utolsósorban, falban futó kiviteleknél rengeteg szabad falfelületet nyerünk.

 

Tolóajtó kivitelben is kaphatók furnérozott beltéri ajtók.

 

A beltéri furnéros tolóajtó, ugyanúgy üvegezhető, intarziákkal díszíthető, mint a termékcsalád nyíló változatai.

 

Arra is lehetőséget kínál az Italy furnéros beltéri ajtócsalád, hogy egy furnérozott tokra üvegajtót szereljünk fel, ezzel is tovább növelve az elegáns megoldások lehetőségeit.

 

Furnérozott üvegajtók - igazán különlegesek!

 

Show:
Sort By: