Beltéri technikai ajtók

Klímatechnikai beltéri ajtók

A normál beltéri ajtó max. 5 Celsius fok és max. 20% relatív pártartalom különbséget képes elviselni. Ezen értékek felett magasabb műszaki tartalom szükséges. Klímatechnikai ajtót érdemes beépíteni oda, ahol ha nem is nem fűtött, de legalább temperált a garázs. Szintén javasoljuk a kamra vagy a pince nyílására.

 

Hanggátló beltéri ajtók

Hanggátló nyílászáróink akár 42 db hanggátlási tulajdonsággal rendelkeznek, így professzionális környezetben (stúdiók, moziszobák, orvosi rendelők) is tökéletesen helytállnak. Akkreditált laborban bevizsgált és minősített ajtóink dolgozószobák, gyerekszobák, vagy középületek zajszintjének csökkentésére is tökéletesek.

 

Röntgen ajtók

Alkalmazási területe: röntgen ajtókat kórházakba vagy rendelőintézet radiológiai részlegébe építünk be, valamit minden olyan speciális helyiségre, ahol röntgensugárzás van.

 

Lapszerkezete: két oldalon elhelyezett 5 mm-es MDF-hordozó között az ajtólap szerkezete több rétegből épül fel és az ajtólap magja a 28 mm vastag papírrácsbetétből készül. Az MDF-hordozó és a papírrács közé kerül elhelyezésre mindkét oldalon a 0,5–0,5 mm-es ólomlemez, melyet a papírrácsbetéttől 3–3 mm MDF-lemez választ el. A röntgen ajtók lapjának éle és a falc kialakítása 67 mm vastag MDF-éllécből készül. Az ajtólap vastagsága 45 mm. A 3 db pánttáskába rögzített V0026-os pánt ellensúlyozza az ajtólap súlyából eredő terheket, illetve biztosítja a megfelelő sugárzásvédelmi értéket. A röntgensugárzást a röntgen ajtók beépítése után a helyszínen be kell méretni!

 

A röntgen ajtók lapszerkezete

 

Tokszerkezete: fatok esetén a 32 mm vastag tokmag egyrészt 16 mm vastag MDF-ből készül, és a tokmag belső síkján 14 mm vastag könnyített faforgácslap-erősítés is található. A pántoknál ólomlemez kerül elhelyezésre. A tokborítás 60 mm-es, és a falvastagsághoz illeszkedve 15 mm-es állítási lehetőséget biztosít.
Fémtok esetén standard DIN méretű, valamint egyedi méretű acéltok esetében is alkalmazható, az ajtólap a tok méreteihez igazodva kerül legyártásra.

 

Választható röntgen ajtó felületek:

  • CPL - felülettel, közel 45-féle színben,
  • MDF-hordozóra ragaszott 0,8 mm vastag HPL-felülettel,
  • festett MDF-felülettel, a RAL színskála szerint,
  • valódi fafurnér felülettel, igény szerint selyemfényű MILESI lakkréteggel, vagy pácolva.

Egyszárnyú és kétszárnyú variáció lehetséges, üvegkivágással is.

 

Nedvestéri beltéri ajtók

Alkalmazási területe: nedvestéri ajtó beépítése válhat szükségessé minden olyan helyiségnél, ahol a beltéri ajtó magas páratartalomnak van kitéve, vagy ha közvetlenül víz éri. Ilyen helyiség lehet például a szauna, az uszodatér.

 

Lapszerkezete: két oldalon a 3 mm-es MDF-hordozóra 0,8 mm vastag HPL-lemez kerül. Az ajtólap magja a 32 mm vastag tűzgátló faforgácslap (Flachs) lemezbetétből készül. Az ajtólap éle és a falc is kétszer 40 mm vastag purenitből készül. A 2 db V 0026-os pánttal acéltokra szereljük.
Az ajtólap vastagsága 40 mm.

 

A nedvestéri beltéri ajtók lapszerkezete

 

A nedvestéri ajtó tokszerkezete: Fatokra nem szerelhető, mert a tokot nem lehet bevonni HPL-lemezzel, annak keménysége miatt.
Standard DIN méretű, valamint egyedi méretű acéltokkal rendlehető. Az ajtólap a tokméreteihez igazodva kerül legyártásra.
A nedvestéri ajtó MDF-hordozóra ragaszott 0,8 mm vastag HPL-felülettel, a falc festett kivitelben készül a RAL színskála szerint.
Egyszárnyú és kétszárnyú variáció lehetséges, üvegkivágás nélkül.

 

There are no products to list in this category.